gg123

Selvom det i vores tid bliver mere og mere frit og acceptabelt for en kvinde at slappe af og gøre, som hun vil, er der dog stadig heller ikke noget i vejen med gerne at ville holde sig ung og frisk. Ens udseende kan godt betyde noget for en selv, og det handler ikke nødvendigvis kun om at leve op til krav fra samfundet og omverden, men om at føle sig smuk for sin egen skyld. Det kan man gøre på flere måder.

Ungdommeligheden ved løb og motion

Som kvinde er der ikke nogen der siger, at du nødvendigvis skal holde dig ung, undgå rynker, se ung ud og så videre. Det er ikke noget, som er objektivt godt eller nødvendigt, og det kan være mindst lige så smukt at ældes med ynde, som man siger. Der kan dog være noget om, at det er godt at holde sig ung i den betydning, at man holder sig frisk og åben i stedet for at blive gammelsur og indesluttet om sig selv.

Den ungdommelighed, du for eksempel får ved at løbe ture i morgensolen, kommer til udtryk som en friskhed og naturligvis også som en frisk og veltrænet krop. Det vigtigste er dog selve det, at du holder dig i gang, at du er i kontakt med din krop og med naturen, hvilket i sig selv er smukt og skønt. Det kan dermed give dig en ungdommelighed, som ikke kan efterlignes med skønhedsprodukter og lignende ting.

løb

Plej din hud og krop

Selvom det vigtigste er at holde sig frisk og have en åben indstilling til verden, der der stadig også noget dejligt ved at pleje sin hud og krop. Det er måske ikke så meget for at se ung ud, som bare for at virke sund og frisk, at du kunne benytte produkter til rynkereducerende behandling.

Alt dette her er altså ikke for at sige, at man som kvinde stadig skal leve op til den ydre verdens krav om skønhed. Det er ikke for mandens eller normernes skyld, at du skal gå op i dit udseende. Det er mere en udstråling, som udtrykker hvordan du har det indeni, og det er dette der er vigtigt. Når du holder et friskt indre og ydre, bliver du ved med at nyde verden, at smitte af på dine omgivelser med god energi, og at have det godt.

Det er altså vigtigt ikke at forkaste alle skønhedsidealer, selvom nogle af dem har godt af at blive forkastet. For eksemplet er skønhedsidealet om at være ung også udtryk for, at det er et sundt ideal at ville forholde sig frisk og åben over for nye indtryk. Det er en friskhed, der ikke er forbeholdt de unge, men som man kan vedligeholde ved blandt andet at dyrke motion, løbe og pleje sin krop.