gg123

Har du forberedt dit første kvindeløb midt i påsken? Så har du sikkert også allerede bestemt, at påskemad og chokolade i lange baner er bandlyst. Hvis du har børn, er du måske allerede nervøs for, at det er begrænset, hvor meget tid du har til påskejagt og til at forkæle dem med påskelækkerier. Et sådan et løb kan nemlig kræve meget forberedelsestid, hvis det er længe siden, du har haft løbeskoene på og fået nogle kilometer i benene. Heldigvis er der flere måder, du kan forberede dig på. Både for at blive klar til løbet, men også for at værne lidt om din familie og dine børn undervejs, så ingen føler sig forsømte, og du undgår dårlig samvittighed. Læs med nedenfor.  

Afslapning-jogge

Sådan træner du op

For at være sikker på, at du kommer godt fra start, er det vigtigt, du sørger for at træne op. Det vil sige, at du bør løbe hver dag for blandt andet at undgå skader undervejs. Træning op til et større løb er især vigtigt, hvis det er længe siden, du sidst har løbet. Når du ankommer til kvindeløbet, vil du være omringet af andre kvinder, der er i samme situation som sig. Nogle vil være vante løbere, mens det for andre vil være deres første debut som offentlige løbere i et kvindeløb. Som du allerede kan høre nu, så kræver forberedelserne tid. Ligger kvindeløbet midt i påsken, kan det være begrænset, hvor meget tid der er til familien. Udover at løbe, bør du nemlig styrketræne en smule ved siden af, hvis du vil være sikker på, at kroppen er godt forberedt inden. Løb er noget, der skal trænes op til og prøves nogle gange, før du føler dig helt sikker. Hvis du allerede nu er nervøs for, at du ikke får hygget nok om dine børn i påsken, er der heldigvis andre metoder, at tage i brug.  

Blomster

Forkæl dine børn og mand inden løb

Der er rig mulighed for forkælelse i påsken. Selvom du selv gerne vil undgå for meget påskemad og chokolade op til løbet, kan du stadig forkæle din mand og børn. Du kan for eksempel finde påskegaver under 100 kr. Det er med sikkerhed noget, der vil falde i god jord. På den måde behøver du ikke gå rundt med dårlig samvittighed over, at du bruger tid på at træne inden kvindeløbet står for døren, og tiden er inde til, at du skal løbe offentlig sammen en masse andre kvindelige løbere.