gg123

Er du nybegynder indenfor løb? Så er du landet det helt rigtige sted. Her får du fem konkrete råd, der kan hjælpe dig med at blive bedre til at løbe.

Læs med herunder, hvis du vil sætte gang i løbe-benene.

#1 – Start med korte intervaller

Er du superspændt på at komme i gang med din løbetræning? Som ny løber bør du ikke planlægge at løbe hele distancen på én gang. Opdel det i intervaller og prøv at holde dem korte i begyndelsen. Efter et stykke tid kan du begynde at forlænge løbesektionerne. Øg dine løbeintervaller med et minut pr. træning, indtil du kan løbe hele distancen i et stræk uden at skulle gå.

#2 – Spis rigtigt inden din løbetræning

Du bør hverken spise for meget eller for lidt, inden du starter din løbetræning. Hvis du er sulten, vil du manglede energi, og det vil være svært for dig at ramme din optimale udholdenhed. Hvis du derimod er propmæt, kan det også være svært at få fart i fødderne.

Det anbefales, at du spiser et større måltid nogle timer inden din træning. Herudover kan du spise en snack eller et praktisk kosttilskud før eller efter din træning. Det kan eksempelvis være en proteinbar eller et ekstra skud kulhydrat, der kan øge din performance.

Tjek https://fredesforslag.dk/, hvis du vil have gode tips til træning og kosttilskud.

#3 – Hold tempoet nede i starten

Din krop skal vænne sig til de nye belastninger ved løb. Mange begynderløbere starter med at jogge for hurtigt og betaler prisen for denne fejl inden for få minutter. Frustration, overanstrengelse, smerte eller endda skader er blot nogle af konsekvenserne. Begynd derfor at løbe i et moderat tempo.

#4 – Løb på den rette overflade

Mange løbebegyndere spekulerer på, hvilken slags underlag de skal løbe på.

Asfalt

At løbe på asfaltbelægning er ideel til hurtigt løb – der er meget lille fare for at dreje din ankel. Men det er hårdt for dine led, fordi belægningen ikke dæmper dine trin.

Skov og park

Overfladen i en skov er blød og giver fremragende dæmpning. Risikoen for skader øges dog på grund af rødder, sten og buler.

Sand og strand

En sandet overflade træner dine muskler og får dig til at løfte dine fødder. Men vær forsigtig, for det er nemt at overanstrenge dine lægmuskler.

Løbebånd

Løbebåndet giver dig mulighed for at træne året rundt på en overflade med god dæmpning.

#5 – Styrk din core

Er du lige begyndt at løbe? Husk, at løb er en træning for hele kroppen. Af den grund bør du fokusere noget tid og nogle kræfter på at styrke din core – det er fra coren, du styrer resten af kroppen og mange bevægelser påvirkes af din core-styrke.

Coren påvirker alt fra dit armsving til hver eneste bevægelse fra dine hofter og ned, inklusive skridtlængde og kadence. For at kunne løbe langt har du brug for en stærk, sund og stabil core. Resten af dine muskler skal også være i god form, så du kan løbe let på fødderne, have et god afsæt og have styrke til at lave eksplosive bevægelser.