gg123

Der er en stor del af os danskere, der ikke bevæger os lige så meget, som vi har brug for, og lige så meget som vi gerne vil. Hvorfor er det så svært at få regelmæssig motion? Det er typisk fordi man tilgår projektet helt forkert; det gælder om at skabe nye og sunde vaner til hverdagen, ikke om at gå fra 1 til 100. Her får du lidt viden og inspiration til den aktive livsstil.

Hvad er en sund vane?

En sund vane kan være mange forskellige ting; det kan være at rede sin seng om morgenen, at sove 8 timer hver nat, at huske at tage pauser, og mange andre ting. Det er noget, man ender med at gøre helt pr. automatik, selvom det måske er noget, man har gjort bevidst til at starte med. Nogle gange går det hen og bliver et behov, fordi man er blevet så vant til det, og det er godt, så længe det er sundt for dig.

Det kan også gøres med aktiviteter; du kan begynde at gå en tur hver dag, måske inden eller efter sengetid, du kan lave din egen lille yoga-rutine til at starte dagen med, eller cykle en tur efter arbejde. Der er masser af muligheder. Man siger det tager 21 dage at skabe en vane, så hvis du kan holde fast i det i 21 dage, bliver det meget lettere derefter.

Dit mind-set

Hvad skal man gøre for at holde fast i de gode vaner? Meget af det kommer an på dit mind-set og de ting, du identificerer dig med. Hvis du tænker “jeg er en doven person”, vil du have tendens til at give dig ret. Hvis du derimod tænker “jeg er en aktiv person”, er sandsynligheden for, at du faktisk er aktiv, meget større, fordi du identificere dig med at være aktiv.

En anden ting, der kan hjælpe dig med dit mind-set, er at finde det rette tilbehør og udstyr til at være aktiv. Gode sko at gå i, behagelige bukser at løbe i, en solid cykelhjelm og lignende kan være super hjælpsomme, så du både kan se aktiv ud og føle dig aktiv. Du kan finde en masse tilbehør til den aktive livsstil på https://www.billigsport24.dk/.

Held og lykke!

Med den rette tilgang skal det nok blive nemmere at være aktiv. Du behøver jo ikke gøre dig klar til at løbe et maraton; bare en halv time om dagen med bevægelse kan gøre en stor forskel.