gg123

Det at løbe er nok en af de bedste måder at få en bedre kondition på. Derudover er det bare generelt sundt, da du brænder en masse kalorier og kommer ud i den friske luft. Men selvom det er sundt at løbe, betyder det ikke en løbetur her og der kan gøre hele din livsstil sund. Der skal lidt mere til end det.

kvinde ryger

Usunde vaner – hvad kan du gøre?

Der er mange som har flere usunde vaner, som altså kommer i vejen for, at en god løbetur kan gøre dig sund. Vil du gerne løbe for at blive sund, skal der altså lidt mere til. Desuden gør de sunde vaner det nemmere for dig at løbe hurtigere og længere.

En usund vane flere kvinder har, er rygning. Rygning er klart et problem, hvis du vil have en bedre kondition og et bedre helbred. Det ødelægger lungerne, som jo netop er til stor hjælp, når man dyrker hård motion, som løbning er. Derfor må du vænne dig af med rygningen.

Men et rygestop er aldrig nemt, og nogle gange må man tage små skridt. Det kunne for eksempel være du skulle skifte til en e-cigaret. Dette er et lidt sundere alternativ, som kan hjælpe dig på vej til et helt ryge-stop. En e-cigaret bruger e juice, og dette kan findes i mange smage. Så hvis du godt kan lide søde sager, er det lige noget for dig.

sund mad

Spis sundt og drik masser af vand

Det er vigtigt at både spise sundt og drikke masser af vand, når man dyrker hård motion. Du har brug for mad, der er godt for dig. Det vil sige, at det skal være fyldt med proteiner, vitaminer og fibre så du har masser af energi til at komme ud og løbe. Husk det er vigtigt at spise nok, og at du ikke skal skære alt for meget ned på maden. Det handler allermest om at spise mad, som er godt for dig.

Derudover sveder man meget, når man er ude og løbe. Generelt det at dyrke motion, betyder at du skal drikke mere vand. Vand er altid vigtigt at få, men det er specielt nødvendigt, når man løber. Så du skal huske at drikke ca. 2 liter vand om dagen. Så er du faktisk godt på vej til en sund livsstil.