gg123

Trænger du nogle gange til at supplere dit løb med andre former for træning? Eller er du blevet skadet og pålagt at holde en løbepause? Der er faktisk rigtigt mange andre træningsformer, som kan give dig både de samme samt helt andre fordele, og derudover er det en rigtigt god idé ind imellem at variere sin træning, så din krop konstant bliver udfordret.

boksning

Yoga

En særdeles populær træningsform på det seneste er yoga. Hvor yoga før i tiden var noget stærkt spirituelt, og hvor det kun var lidt mere specielle folk, der deltog i yoga timer, så er det i dag en fuldstændig normal træningsform på linje med løbe- og styrketræning. 

Du får nogle helt enestående fordele med yoga, som andre træningsformer ikke kan give dig. Det er desuden en træningsform, der er nem at praktisere, hvis du har en skade, men fortsat gerne vil træne. 

Der findes mange forskellige former for yoga. Hvor nogle handler mest om at strække kroppen godt ud, handler andre om at få sved på panden og tilsyrede muskler. Andre yogaformer handler om balance, hvor øvrige typer af yoga udelukkende handler om meditation og stilhed.

Vælg den yogaform, der passer dig bedst og kombiner gerne flere former, så du får alt det gode med fra alle de forskellige former for yoga.

Boksning

En anden sportsgren, der er blevet ekstremt populær gennem de seneste par år er boksning – også for kvinder. Det er ikke længere kun noget, der forbindes med tæsk og blodnæser. Det er en af de træningsformer, hvor du forbrænder allerflest kalorier, og hvor din puls virkelig sparker opad. Det er således et rigtigt godt supplement til træningen, hvis du gerne vil holde en løbepause. 

Desuden er det helt ideelt, hvis du trænger til at brænde energi af, og det er særligt optimalt, hvis du samtidig trænger til at komme af med noget galde. Det er en effektiv afleder for vrede og frustration, så du kommer lettet og glad ud på den anden side.

maling

Praktisk træning

Du skal huske, at der er adskillige rutiner i din hverdag, som kan udgøre en form for træning for dig. Skal du for eksempel male gulvet eller badeværelset med epoxy maling, kan du godt regne med at komme til at forbrænde kalorier og få sved på panden. Før epoxy maling kommer på gulvet, skal du klargøre gulvet til epoxy malingen. Det er i sig selv hårdt arbejde, da gulvet skal være helt glat og uden ujævnheder. Og så skal det være funklende rent.

Men det er ligeledes hårdt, når du skal til at male med epoxy maling. Her skal du starte med kanterne, hvor du skal gøre det med en pensel for at komme helt ud til kanterne. Det kræver træning til ryg og ben. Herefter skal epoxy maling på de store flader med en rulle – og dét giver træning til armene.

Alle træningsformer tæller, og epoxy maling er helt afgjort én af dem. Nogle andre inkluderer sådan noget som rengøring, støvsugning og noget så hyggeligt som havearbejde. Det er bare om at fatte værktøjet og komme i gang med noget bevægelse.