gg123

Først og fremmest: Kæmpe tillykke med graviditeten. Graviditet og fødsel viser virkelig, at kvinder er gjort af et særligt stof og at en kvindekrop kan klare utrolige udfordringer.
Men hvordan med løb under graviditeten?

Anbefalingerne er, at du sagtens kan fortsætte med at løbe, så længe din læge, din jordemor og allervigtigst din krop siger ok. Mærk godt efter.
Når løb bliver for belastende for din stadig tungere krop og din løbestil bliver FOR akavet, kan du skifte til andre slags træning.
Yoga f.eks. er godt for både krop og sind i en tid, hvor begge undergår kæmpe forandringer. Nogle yogaudbydere har sågar deciderede hold for gravide.
Svømning er genial motion for gravide, især når din babyhule bliver for stor til løb og yoga. Det bliver faktisk dejligere og dejligere jo større du bliver. I vandet bliver du nemlig graciøs og let som en fjer. En skøn følelse, der ligger langt fra den tiltagende identifikation med en blåhval.
Så der er intet, der afholder dig fra at være fysisk aktiv igennem hele din graviditet.

gravid

Eller måske alligevel…

Når dine løbetights bliver nødt til at sidde under maven og din sports-bh bliver lige lovlig udfordret. Når du har pillet elastikken ud af yogabukserne, så de er ok til Lotusstillingen, men Bjergets stilling foregår med bukserne nede om anklerne og derfor er knap så værdig. Når din badedragt bliver mere og mere udringet og ”g-strengsagtig”, fordi alt stoffet er brugt på maven. Så kan det godt lægge noget af en dæmper på motivationen. For man går jo ikke ud og køber nyt sportstøj, som man (forhåbentlig) ikke kan passe om et halvt års tid. Det er simpelthen for dyrt.
Det behøver dog det ikke at være, hvis man er så heldig, at alt det falder sammen med Black Friday. Her har Mammashop super gode tilbud på støttebælter til maven, lækre graviditetsbukser, fikse graviditetsbadedragter og sports-bh´er, der efterfølgende kan bruges til amme-bh´er. Dem får du jo brug for senere.

Så der røg den undskyldning.
Pøj pøj med det hele og god (smart) træning.