gg123

Du kan på mange måder investere i din fremtid. Du kan undgå solarier og huske solcremen så du holder din hud smuk. Du kan høre efter i skolen i få gode karakterer så du kan få din drømmekarriere, eller du kan huske at melde dig ind i en a-kasse, så du er sikret hvis du skulle blive arbejdsløs. Du kan også motionere, så du holder kroppen sund og ung. En af de nemmeste, billigste og mest effektive sportsgrene er løb.

løb for kvkinder

Løb er sundt

Løb er sundt. Ikke kun for kvinder, men også for mænd. En løbetur koster ikke noget, og du kan løbe hvornår det passer dig bedst. Du kan løbe alene, med en veninde, med din partner eller i en løbeklub. Din krop vil takke dig på mange måder. Løb er en af de bedste motionsforme du kan tilbyde kroppen. Samtidig får du også masser af frisk luft ned i lungerne.

Fordele for kvinder

Selvom løb er sundt for alle, så er der alligevel et par ekstra bonus point at hente for kvinder. Dette er selvfølgelig fordele ud over at du forbrænder kalorier og styrker dine muskler og led.

Mindsker risikoen for brystkræft

Ja det lyder måske mærkeligt, men løb er faktisk sundt for dine bryster. Forskning siger at hvis du løber 7-8 kilometer, eller går 11-12 kilometer om ugen vil du have 40% mindre risiko for at få brystkræft. Udover dette viser forskning også at kvinder der løber og holder sig i gang under behandling af brystkræft har større chance for at bekæmpe kræften.

Smukke muskler

Særligt for kvinder kan højintervals træning, som f.eks. løb, give smukke markerede muskler. Denne type træning går nemlig ind og stimulerer din krops væksthormoner, ganske som steroider, bare helt naturligt. Væksthormonet er med til at opbygge dine muskler. Så hvis du gerne vil have en veltrænet og toned krop, så er det på med løbeskoene og ud i det blå.

Menstruationssmerter – nej tak!

Hvis du, som rigtig mange kvinder, har gener og smerter under og omkring din menstruation, ja så er det i gang med at løbe. Når du løber bliver der frigivet endorfiner i kroppen, og disse endorfiner har en smertelindrende effekt.

Føler du dig stresset?

Hvis du har svaret ja, så skal du i gang med at løbe. Der er flere grunde til at løb kan afhjælpe stress. Nummer et, du kommer ud i den friske luft, og nummer to, du får tid til at samle dine tanker og koble lidt fra hverdagens mange gøremål. Udover dette er det også bevist at hvis du er i god fysisk form, og hvis du træner regelmæssigt, ja så producerer du færre stresshormoner.

løb

Når storken kommer

Hvis du er fysisk aktiv vil du få en nemmere graviditet, en lettere fødsel og et sundere barn. Det giver sig selv – er mor sund – så er barnet også. Er mor usund – ja så vil barnet desværre også lide under dette.

Det er faktisk også muligt at løbe korte ture mens du er gravid, selvfølgelig så længe det er behageligt og maven ikke er alt for meget i vejen. Selve fødslen vil også være både nemmere og hurtigere hvis du er i god form, og hvem vil ikke gerne have fødselsdelen overstået så hurtigt som muligt.

Generelle fordele

Generelt er løb bare rigtig sundt for din krop. Både for mænd og kvinder er der masser af gavnlige ting at hente hvis du sørger for at komme ud og løbe regelmæssigt, og generelt får motion mindst et par gange om ugen.

Dit immunforsvar styrkes, du styrker dit hjerte og dine lunger, du har mindre risiko for at få diabetes, du gør din hjerne skabere, du frigiver endorfiner og bliver glad i låget og du får en bedre nattesøvn.

Derfor, invester i din fremtid. Løb en tur, find en a-kasse og meld dig ind, huske solcremen når du går ud i solen, pas din skole eller dit job, spar penge op til din næste drømmerejse og lev dit liv på den bedst tænkelige måde.