gg123

Vil du gerne smide et par kilo? Har du prøvet at tabe dig i noget tid, uden at kunne se en forskel på kroppen? Vil du gerne opnå mærkbare resultater med din træning? Hvis det er tilfældet, så læs med her. Det kan føles uoverskueligt, når man ikke føler, at der sker nogle forandringer i kroppen. Man træner hårdt, og prøver at spise sundt, men man føler, at det er til ingen nytte. Det kan dræbe motivationen, når der ikke sker forbedringer, og man vil føle sig tilbøjelig til at gå tilbage til de gamle vaner. Der er heldigvis nogle metoder, som du kan tage i brug, sådan at du kan opnå synlige resultater med træningen. Disse metoder vil jeg komme ind på i denne artikel. 

grøntsager

Forskellige træningsmetoder

For det første, skal du gøre dig klart, hvad du gerne vil have ud af træningen. Træner du for at opbygge muskler? Eller træner du fordi du gerne vil tabe dig? Forskellige træningsformer fører nemlig til forskellige ændringer i kroppen. Hvis du gerne vil opbygge muskler, skal du træne anaerobt. Det vil sige, at du skal løfte vægte eller sprinte 100 meter løb. Derimod, hvis du ønsker at tabe dig, skal du træne aerobt. Her skal du løbe eller cykle lange ture. Du kan med fordel benytte dig af begge træningsformer, hvis du både ønsker at tabe kilo, samt opbygge muskler. Du kan eksempelvis tage en løbetur, hvor du benytter begge træningsformer. Det gør du ved skiftevis at lunte og sprinte. Så arbejder du både anaerobt og aerobt. Det er en god cocktail at benytte begge træningsformer, fordi at de begge har gavnlige effekter for kroppen. Det er godt at opbygge muskler, men det er også godt at tabe et par kilo, hvis man har lidt for mange af dem. Hvis du træner anaerobt og aerobt, et par gange om ugen, vil du snart se forandringer i kroppen. Det er selvfølgelig vigtigt, at træningen ikke kun varer i 10 minutter. Den skal gerne vare en lille times tid, hvis du gerne vil se mærkbare forandringer. 

Hav styr på kosten 

Nu hvor du har fået styr på træningen, kan du lige så godt få styr på kosten. For det er ikke kun træningen, som har en betydning for hvordan vores krop ser ud. Det er i lige så høj grad kosten. Hvad enten du prøver at tabe dig, eller opbygge muskler, kan en omlægning af kosten, hjælpe dig med at nå dine mål. Hvis du prøver at opbygge muskler, er det vigtigt at du får en masse protein indenbords. Den kan eksempelvis komme fra æg eller kød. Dog, er det vigtigt at du får en masse grøntsager indenbords, for ellers kan du risikere at tage på. Hvis du gerne vil tabe dig, er det vigtigt, at du spiser små portioner – selvom det kan være svært at holde igen med maden, når den smager lækkert. Desværre er overspisning en stor årsag til overvægt. Så når du spiser et måltid, er det vigtigt, at du mærker efter. Mærk efter, om du er mæt, eller om du bare spiser fordi det er hyggeligt. Spis ved et spisebord, frem for foran tv’et. For når ens opmærksomhed er rettet mod noget andet, kan man nemt komme til at overspise. 

sund

Lav lækkert og nærende mad

Det er nemt at falde i junkfood fælden, hvis man ikke har noget lækkert mad i køleskab. Derfor er det en god idé at købe ind til sunde retter, så du altid har mulighed for at få et sundt og nærende måltid. Du kunne eventuelt læse mere om madlavning på nettet. For hvis du lære at lave lækre sunde retter, vil du være mere tilbøjelig til at bikse noget sammen, frem for at bestille take-away. Læs mere her