gg123

Løb er en god sport med høj intensitet. Som en ægte løber ved du at løb også kan være meditativt og der hvor du får en følelse af at få ladet batterierne op, selvom du også bruger meget energi. Det er kilden til velvære og højere livskvalitet. Løb kan dog tilmed også være ganske tidskrævende. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du bruger tiden på andet end løb, ved at sætte løbeturene i system, bruger mere tid hjemme med familien samt prioriterer andre træningsformer end blot løb. 

Natur

Sæt løbeturene i system 

Det er en god idé at strukturere sin træning, også når det kommer til løb. Løbeture kan for ægte løbere hurtigt tage over en time, og det kan være meget tid at tage ud af kalenderen flere gange om ugen. Især hvis man har en familie og en travl hverdag med arbejde og andre aktiviteter. Det er derfor meget anbefalelsesværdigt at bestemme dig for fx 3 faste dage og tidspunkter om ugen, hvor du skal løbe. Dette kan fx være hver mandag, onsdag og lørdag kl. 16.00. Det gælder så om at holde sig strengt til disse tider. Både for at være vedholdende i sit løb, men også for at resten af familien ved at du ikke er til rådighed her, men at du er ude og løbe. Man skal kun skippe en løbetur eller rykke den, hvis det er højest nødvendigt og der ikke er andre muligheder. Systemet vil med tiden blive din ven og skabe struktur i løbet og i hverdagen. 

Brug tid hjemme med familien 

På de tidspunkter hvor du ikke skal løbe, kan du bruge med familien. Når løbet er sat i system, skal du ikke hele tiden gå og tænke på, hvornår du kan presse en løbetur ind i programmet. I stedet kan du være 100% til stede i familien og fx bruge tid på aktiviteter med børn, indretning, gå i haven eller noget helt andet. Uanset årstid vil der altid være projekter man kan gå i gang med og som man så kan hellige sin tid, fordi løbet allerede er skemalagt og sat i system. Står du fx overfor at skulle lave om i indretningen, bør du besøge siden Plankebord.dk for inspiration. 

At bruge tid med din familie vil betyde øget nærvær og kvalitetstid, som vi alle kan have gavn af i en travl hverdag med både karriere, børn, job – og træningsaktiviteter. Det kan være sundt at tænke på helt andre ting engang imellem. Derudover skal der afsættes tid til forskellige ting i hverdagen. Det kan lyde meget firkantet, men det kan også være nødvendigt at planlægge og skemalægge familietiden, ganske enkelt for at få et prioriteret. Du vil hurtigt kunne mærke en forskel i hverdagen og du vil drage nytte af at kunne mærke at der bliver tid til alle de ting du holder allermest af at lave. 

Solnedgang

Inddrag med fordele andre træningsformer

Der skal være tid til andet end løb i hverdagen, om end løb er vigtigt. Du kan med fordel også inddrage andre træningsformer, hvis tiden er der. Det kan være træningsformer der supplerer løbetræningen på en konstruktiv måde. Du kan fx vælge at supplere løbet med styrketræning, så andre muskelgrupper styrkes. Styrketræningen er god, fordi den faktisk kan udføres hjemmefra, hvis man ikke har tid til at tage til og fra et fitnesscenter. Man kan bruge rekvisitter fra hjemmet, sin egen kropsvægt eller man kan købe et lille sæt af håndvægte. Der skal ikke så meget til og tiden behøver ikke udvides meget. Man kan fx væge at styrketræne i forlængelse af løbeturen, hvis det giver mening. På denne måde føler man ikke at man skal afse meget mere tid til træningen end man i forvejen gør.