gg123

At have et løb at se frem til kan være den bedste motivation der findes. Uanset om man er stor eller lille, kvinde eller mand, ambitiøs eller hyggeløber, så findes der et løb man kan være med på. Der er stor forskel på distancerne og ambitionsniveauet for mange løb. For eksempel er der rigtig mange ugeblade, der hvert år afholder forskellige løb. Det er en oplagt måde at få rørt sig på. Og her er det ikke kun undervejs i løbet, at man får noget ud af det. For man skal også træne sig op til løbet så ens krop er klar. For går man fra at løbe ingenting til at løbe over ti kilometer så kan kroppen godt få skader og det er man selvfølgelig ikke interesseret i. Sørg derfor for at træne op. 

vildmarken

Træningen op til et løb bør planlægges nøje

Når du skal planlægge træningen op til et løb er det især vigtigt, at du sørger for, at du planlægger dig ud af det. Det er nemlig vigtigt for, at du er sikker på, at du løber de nødvendige distancer og får den nødvendige mad. For det er klart, at der er forskellige madvarer, som du skal have mere af når du træner. For eksempel er det vigtigt, at du får mange kulhydrater. Mange tror helt fejlagtigt, at man skal have mange proteiner. Faktisk er der mange, der slet ikke kan forestille sig, at det er godt at indtage kulhydrater. Det skyldes, at de på mange måder er blevet udskammet på en måde, som gør, at folk tror, at de er usunde. 

Men kulhydrater er grundstene i en kost for en løber. Man skal nemlig have noget energi man kan brænde af. Derfor kan det være en god ide at lægge en god plan for hvad man skal indtage og hvor meget man skal træne. Du kan heldigvis få hjælp til dette så du ikke er alene og på bar bund. Du kan blot søge online og finde forskellige sites, hvor du får anbefalinger til hvad du har brug for. Det er dog vigtigt, at du ikke overtager disse planer fuldstændigt. Det kan du nemlig knække halsen på. Det kan være, at mange af de fødevarer der står, at du skal købe slet ikke er mad du kan lide. I så fald kan du blot skifte dem ud med nogle andre fødevarer.  

 strandloeber

Vær sammen med en anden om at træne op

Det er altid dejligt at have en partner, som man kan træne op med når man skal deltage i et løb. For så kan man støtte og motivere hinanden undervejs. Det betyder rigtig meget og det gør, at man med større sandsynlighed klarer løbet. Det er dog ikke alle der er så heldige, at de kender nogen der vil være med til et løb. 

Alternativt kan du på sportogsundhedscenter.dk finde en potentiel partner. Du kan simpelthen gå ind og finde en træningspartner her, som du kan nyde godt af. Det er en god ide da I kan følge hinanden og have daglig kontakt.