gg123

Når du skal ud og købe løbesko, er der mange ting, du skal have med i dine overvejelser. Læs med her og find ud af, hvordan du finder de rigtige løbesko til dig.

Dette skal du være opmærksom på

Først og fremmest skal du overveje, hvilken type løber du er. Er du en motionist eller eliteløber? Dette er vigtigt at have med i overvejelserne, da det er to meget forskellige typer af løbere, der har behov for to helt forskellige typer af sko. En eliteløber vil typisk have behov for en mere avanceret sko, som kan give den bedste stødabsorption og styrke, mens en motionist ofte kan nøjes med en mindre avanceret sko. Dernæst bør du overveje, hvilket underlag du typisk løber på. Løber du på asfalt, grus eller græs? Hvis man ønsker at løbe på flere forskellige underlag, kan det være en god idé at investere i et par allround-sko eksempelvis modellen Brooks Adrenaline til dame. Til sidst handler det om at finde den rette model til sig selv. Og her gælder det om at få en løbetest! Mange butikker har mulighed for, at du kan testløbe inden køb af løbesko,  som er tilfældet hos Løbespecialisterne Runners Lab. Ved at snakke med løbeeksperter sikrer du dig, at du finder de rigtige sko og undgår gener såsom ondt i foden.

Er der forskel på løbesko til kvinder og mænd?

Løbesko er generelt set ens for både kvinder og mænd, men der kan være forskel på skoene. Dette skyldes primært, at der er forskel på fodens størrelse og form hos kvinder og mænd. Derudover har løbesko til kvinder ofte en anden pasform end løbesko til mænd, da kvindens fod ikke er så bred som mandens fod generelt set. Brooks Adrenaline til dame er derfor smallere i modellen end de Brooks Adrenaline, man kan få til mænd.

Kan man bruge samme type løbesko til løb og fitness?

Nej, det kan man ikke. Løbesko og fitnesssko er to helt forskellige typer sko, der er designet til hvert deres formål. Løbesko er designet til at give støtte til foden under løb, så den ikke vrider sig og for at minimere risikoen for skader. Fitnesssko er derimod designet til at give støtte til foden under træning i fitnesscenteret, hvor der er nødvendigvis ikke er lige så meget stødabsorption i skoene. Hvis du ender med at investere i et par Brooks Adrenaline til dame bør du derfor udelukkende bruge dem til løbeturene, da det desuden forlænger skoenes levetid, at du ikke bruger dem til situationer, der ikke omfatter løb.

Det kan være svært at finde den rigtige løbesko, men det er bare med at prøve sig frem og få hjælp af eksperter.