gg123

De fleste der enten løbetræner eller gerne vil i gang med at løbetræne, kender til følelsen af ikke at have nok tid til at træne. I en travl hverdag med masser af arbejde, børn og praktiske gøremål er der ofte andre ting, der kommer i første række. Det kan dog være frustrerende, ikke at kunne finde tiden, da det tager markant kortere tid at komme ud af form end i form, så vedligeholdelse er nøgleordet, når man løbetræner. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan få mere tid til at løbetræne.

Strukturér din tid

Det første du bør gøre for at finde tid til dit løb, er at strukturere din tid bedst muligt. For at gøre dette bør du lave en ugeplan inddelt i tid, i forhold til hvornår du skal gøre hvad. I ugeplanen skal du sætte to-tre tider af til løbetræningen. Når du har bestemt dig for tidspunkterne, er den helt store kunst at overholde disse. I ordet struktur ligger nemlig især evnen til at overholde sine tidsplanener, og få gjort de ting der optræder. Løbetræningen skal indgå som en del af din hverdag som en fast rutine, der skal ske på bestemte tidspunkter nøjagtig lige som at lave mad, gøre rent eller lignende.

Mere fritid mindre arbejde

Hvis man har vendt og drejet sin kalender, og bare ikke kan få tidsplanen til at gå op, men meget gerne vil have tid til sin løbetræning, må man vælge mere fritid frem for arbejde. Det kan dog være en nødvendighed at tjene penge for at spare op til konkrete ting. Flere penge avler netop mere fritid. Et godt råd i forhold til dette vil være at investere dine penge i værdipapirer. Ved at sætte penge i banken og spare op, vil dine penge med tiden blive ædt op af inflation. Du bør derfor i stedet sætte dine penge i værdipapirer, så de kan formere sig hurtigere, end inflationen vokser. For at komme i gang skal du vælge den rette investeringsplatform. Herefter skal du bestemme din risikovillighed i forhold til, hvilke værdipapirer du vil vælge. Risiko og afkast hænger unægtelig sammen. Aktier har en højere risiko end obligationer, men giver samtidig et større afkast. Ligeledes er både aktier og obligationer værdipapirer, der ofte egner sig bedst til langsigtede investeringer, som du ligeledes skal vurdere om er noget for dig.

Ved at få dine penge til at avle vil du med tiden opnå at få råd til at tage mere fritid, som du kan bruge på løbetræning og andre aktiviteter.

Prioriter din tid

Når det kommer til at få mere tid til løbetræning, handler det i bund og grund om at prioritere sin tid. Som beskrevet kan man købe sig til mere fritid, og man kan også fravælge andre ting, som er mindre vigtige i ens liv. Ofte handler det om de forventninger og prioriteringer, man gør sig. Hvis man har et stort ønske om at løbetræne, må man prioritere dette som noget af det øverste på listen. Samtidig er der meget, der kan lade sig gøre uden at opgive noget andet, så længe man strukturer sin tid.