gg123

 

Selvom løbetræning i sig selv er fantastisk, banker vinteren snart på døren. Og i de kolde vintermåneder, hvor dagene kun bliver kortere, er det en rigtig fin ide at finde et supplement til den friske løbetur.

Suppler din løbetræning med en alternativ træningsform

Der er rigtig mange gode grunde til at finde et supplement til de ugentlige løbeture over vinteren. Det kan for nogen synes irriterende, at vintervejret er begrænsende for at tage løbeskoene på og tage en løbetur. Men der er faktisk rigtig meget at vinde, hvis du supplerer din løbetræning. Et godt bud er at starte til styrketræning i vinterhalvåret. På den måde udnytter du den mørke tid til at opbygge din muskelmasse, så du er klar til at tage kampen op til forårets mange kvindeløb. Derudover er styrketræning helt essentiel i forhold til at forebygge skader. En god ide er at finde en makker, man kan tage til styrketræning med. Der er nemlig rig mulighed for at hyggesnakke mellem øvelserne.

En mere afslappende mulighed

Hvis vinteren synes uoverskuelig og til tider stressende er en yoga session et rigtig godt supplement til din løbetur. Yoga findes i mange forskellige udgaver, der både har fokus på styrke, smidighed og vejrtrækning. Så der er alt mulig grund til at investere tid i den alsidige træningsform. Til Yoga har man mulighed for at tilmelde sig et yogahold med en instruktør, hvor man bliver guidet igennem øvelserne. Men der er også mulighed for at tage yogamåtten med hjem i stuen. Mange forskellige medier tilbyder lydfiler, der guider dig gennem en session, men man kan også bare bruge 5 min. på en øvelse, man finder behagelig og givende. Du kan læse mere her og få inspiration til dit nye yogaudstyr.

Husk at forkæle dig selv

I takt med at dagene bliver kortere, er det vigtigt at huske at rose sig selv, for det træningsarbejde man laver. Både de dage, hvor det går godt, og de dage, hvor træningen har været lidt mere uoverskuelig, end den plejer. At give sig selv et klap på skulderen, og endnu vigtigere, at give hinanden et klap på skulderen, skaber glæde, tilfredshed og højt selvværd. Så husk at forkæle dig selv og hinanden. En rigtig god måde at gøre dette på, er at lægge en lille gulerod, man kan se frem til. Til jul er der blandt andet mulighed for at tage et hotelophold med julestemning og alt hvad det indebærer.