gg123

Livet kan været både hårdt og uretfærdigt.

Uventede hændelser, tab af personer man aldrig troede man skulle miste og perioder hvor tankerne bliver mørke kan alle gøre det svært at bevare overblikket over tilværelsen.

Når du føler dig nedtrykt, stresset eller overvældet, kan det være vanskeligt at holde sporten ved lige.

At tage ud på nogle lange løbeture et par gange i ugen, kan være det sidste du har lyst til, når hele verdens vægt føles som om den ligger på dine skuldre.

Men når først den rette motivation er fundet, kan de ugentlige løbeture være det hjælpemiddel, der giver dig kontrollen tilbage.

løb

Løb fra de svære tider

Den 7.oktober 2018, sov Vibekes gamle mor Ingrid stille ind.
Lægerne forsikrede familien om, at Ingrid intet mærkede. Hun gik i seng den dag, glad efter en lang dags havearbejde, og slog aldrig øjnene op igen.

Vibeke var knust.

Pludselig var hendes mors hus i udkanten af byen ikke længere et hjem, men i stedet et dødsbo der skulle sælges i Købehavn.

Pludselig var planer om at tage på familieferie til Tyrkiet erstattet af begravelsesplaner.

Vibeke havde svært ved at komme sig over tabet af sin mor, og efter begravelsen, fulgte en periode hvor hun følte sig ude af stand til at overkomme almindelige aktiviteter hun ellers plejede at nyde.

Både mand og børn gjorde deres bedste for at muntre hende op, men langsomt satte sorgen sig fast, som en sort sky Vibeke ikke kunne vriste sig fri af: Lige indtil en af Vibekes veninder sagde, ”Kom med mig i løbeklub”.

Løb kan hjælpe dig med at finde balancen igen

Ser du på sider såsom yogatips.dk, nævnes det hvorledes yoga ikke blot er en træningsform. Mange bruger i høj grad også yoga som en måde at reducere stress i kroppen, og finde den indre balance.

Løb kan gøre nøjagtigt det samme, hvad enten du døjer med dødsfald, skilsmisse eller de mange andre ting i livet, der gør kan gøre ondt.

Løb sørger ikke blot for at holde kroppen sund, men er med til at frigive endorfiner – et naturligt kemikalie i hjernen, der er med til naturligt at øge det gode humør.

Dine løbeture er derved ikke blot med til at give en frisk og vågen følelse, men er med til at værne imod ”dårlige tanker”.

Et nyligt studie udført af Harvards ”School of public health” kunne påvise at blot 15 minutters løb hver dag, beviseligt kunne reducere risikoen for depression efter svære perioder med mindst 26%.