gg123

Der er rigtig mange fordele ved at dyrke regelmæssig sport, og der er endnu flere fordele ved at dyrke denne sport i naturen. Faktisk viser undersøgelser, at folk, der motionerer udendørs, generelt lever længere end de fleste andre.

Dyrker du allerede sport uden for, eller overvejer du at gå i gang med at gøre det, så er det altså bare med at spænde sportsskoene på, komme ud og indånde den friske luft, imens du forbrænder kalorierne. Heldigvis er der rigtig mange forskellige muligheder for at være aktiv udendørs.

Disse sportsgrene kan du dyrke udenfor

Den mest oplagte udendørs sport er og bliver selvfølgelig løb. Det skyldes, at løbetræning og naturen er et par, som går hånd i hånd. Når du løber, er målet at bevæge dig fra et punkt til et andet. Her skal du bruge plads, og det er der masser af udenfor.

natur_beskyt_

Derudover er det langt sjovere at løbe i naturen, hvor man kan mærke den friske luft og se de forskellige scenarier, der passerer forbi. Så glemmer man nemt, at løb er hårdt. Herudover kan man med fordel praktisere ting som fodbold, yoga, svømning og bådsport i naturen.

Tænk på naturen, når du motionerer

Bedre kondition, en stærkere og mere sund krop og masser af smuk natur. Det lyder som et match made in heaven, og det er det da også langt hen ad vejen. Desværre er det samtidig sådan, at mange af de vaner, som vi har, når vi dyrker sport, faktisk kan være skadelige for naturen.

For få af os har tendens til at tænke over, om vi har en bæredygtig og miljørigtig adfærd, når vi begiver os ud på en løbetur i skoven eller sætter os i en kano. Men det er faktisk enormt vigtigt at tænke over, om man er god mod den natur, som danner rammen om ens motion.

Smid ikke dine ting i naturen

Når du er ude og løbe, kan det være fristende at smide alle de ting, som er generende imens du bevæger dig fremad. Det kunne for eksempel være et tyggegummi, som du har glemt at smide ud.

Eller det kunne være den vandflaske i plastik, som du købte på vejen og ikke gider at løbe med i hånden. Men selvom det virker nemt bare at smide dem fra dig, så er disse materialer næsten umulige for naturen at nedbryde.

natur_beskyt_

Lær om gode naturvaner på internettet

Udover de meget åbenlys ting, som er helligbrøde, når man dyrker sport i naturen, er der mange små ting og vaner, som du også kan fokusere på. Det kan være svært at holde styr på det hele, og derfor er der på nettet flere hjemmesider, som vejleder dig.

En af de hjemmesider, som rådgiver om god adfærd over for naturen er 2bg.dk. Her kan du finde relevant information om, hvordan du lever bæredygtigt og beskytter miljø og klima inden for en lang række forskellige områder i din hverdag.