gg123

Der er mange gode grunde til at motionere. Det gør underværker for både krop og sind, at vi holder os selv i gang fysisk, og det forøger vores levetid såvel som vores livsglæde.
Der er også mange gode grunde til at gå op i, hvad vi putter i vores krop. Sund kost er på lige fod med regelmæssig motion en byggesten til et godt, sundt liv.

Man er, hvad man spiser

Man er, hvad man spiser. Så spis noget godt!

Fødevarestyrelsen har officielle kostråd, som vi danskere anbefales at følge. De ti kostråd kan opsummeres i disse tre grundprincipper for et sundt liv:

  • Spis varieret
  • Spis ikke for meget
  • Vær fysisk aktiv

For at opfylde reglerne om varieret kost i passende mængder, er det vigtigt at lave sin research. Der findes mange kostråd på internettet, og det er ikke alle, der er baseret på fakta. Derfor er det afgørende, at du sætter dig ind i, hvad det faktisk vil sige at spise sundt. Er det at følge kostpyramiden? Er det at leve vegetarisk? Er det noget helt tredje?
Inde på www.gastrofun.dk kan du læse mere om, hvorfor sund kost er afgørende for et godt liv samt finde opskrifter på sund hverdagsmad.

kost_motion_kvinde_

En løbetur er guld værd

Som tidligere nævnt i Fødevarestyrelsens grundprincipper for et sundt liv, er fysisk aktivitet afgørende.
Løb er en rigtig god og let tilgængelig motionsform. Alle kan begynde at løbe. Om du er stor eller lille, rig eller fattig. Man behøver ikke engang at bruge penge på et medlemskab i et træningscenter, fordi naturen er heldigvis gratis og til fri afbenyttelse af alle og enhver.

Alle kan løbe. Det kræver selvfølgelig omstilling og tilvænning, hvis man blot er vant til at gå, men efter lidt optræning kan alle løbe.
Det er også forholdsvist nemt at komme i gang med at løbe, fordi det ikke kræver en masse smart, dyrt udstyr. Det eneste det kræver er, at du går ud af din dør og begynder at løbe.

Det er altså en fri og uafhængig motionsform, som desuden er meget effektiv. Løb er en vægtbærerende træningstype, fordi for hvert skridt, du tager, skal du bære din egen vægt. Dette styrker knoglerne og forebygger blandt andet sygdomme som osteoporose. Du får pulsen op og kalorieforbrændingen er i gang fra du begynder at sætte fart på.
Udover forbrændingen af fedt er løb godt for hele kroppen, idet det gavner kredsløbet, hjertet og blodtrykket.

Kvinde, løb!

Selvom vi ved, at der er nok så mange fordele ved at komme i gang med at løbetræne, kan det være svært at få sig selv i gear til det.

Måske er det dårligt vejr, måske har du haft en lang dag på arbejde. Undskyldninger er der nok af, og det er nemt at spise sig selv af med en dårlig én af slagsen, hvis du ikke har nogen til at holde dig i ørerne.
Over de seneste årtier er det blevet meget populært at løbe i flok.

kost_motion_kvinde

 

Kvindeløb er blevet et koncept for sig, og det er ikke svært at forstå, hvorfor det har fået så stor succes.
At løbe sammen med ligesindede, at få nogle gode grin, at komme ud i en dejlig skov sammen er noget helt andet, end at løbe rundt i kvarteret på egen hånd.
Du kan få en skøn social oplevelse samtidig med, at du gør din krop og dit sind en kæmpe tjeneste. Hvis det ikke er win win, så ved jeg ikke, hvad er.