gg123

Træning er rigtig sundt – uanset om du er handicappet eller ej. Den eneste forskel er, at du skal modificere og arbejde lidt mere for, hvordan du kan træne som handicappet. Det skal dog ikke stoppe dig for at få alle de gode virkninger og fordele ved fysisk motion. Du kan også tilmelde dig handicapteamet.dk/ og få teamwork, støtte, stabilitet og ordnede forhold til dig som handicappet. Så bliver livet – og træningen – en smule nemmere i en ellers svær og travl hverdag.

kørestol basketball

Find ud af hvordan du kan motionere

Selvom det kan virke som et helt uoverskueligt projekt, er det første step faktisk, at du får fundet ud af, hvordan du kan bruge din krop på en fornuftig måde, som hverken skader din krop eller gør ondt nogle steder. Hvis du for eksempel er kørestolsbruger, kan sportsgrene som atletik, aerobic, basketball, bordtennis, kørestolsdans, bueskydning eller almindelig skydning være sjove for dig og dit niveau. Hvis du for eksempel har en smule følelse i benene, men blot ikke kan gå, kan det endda være rigtig nyttigt at komme op på en motionscykel, som kan bære din krop, hvor du samtidig kan få gang i blodcirkulationen. 

Ridning er gavnligt til handicappede

Derudover er ridning også en rigtig gavnlig motionsgren for dig med et handicap. Handicapridning er en sportsgren, som giver bedre motorik, kropskontrol samt stærkere mavemuskler, som så til gengæld kan passe godt på din ryg. Samtidig er handicapridning godt for din stabilitet og som styrketræning, da du bruger både inderlår, baglår, mave, ryg og arme til sportsgrenen. Det vigtigste, når du skal i gang med træningen igen som handicappet er dog blot, at du finder en form for træning, som du både synes er sjov, og som du har mulighed for at lave med netop dit specifikke handicap. Der er helt sikkert en god mulighed for dig derude.

handicap fodbold

Hvorfor er motion så godt?

Men hvorfor skal jeg ud at motionere, sidder du måske og tænker. Der er utallige fordele ved fysisk motion. For eksempel bliver dit hjertes pumpefunktion bedre, så dit hjerte nemmere og bedre kan pumpe blodet rundt i din krop. Træningen giver også kroppen en bedre iltoptagelse, som bidrager til en bedre blodcirkulation. Selvfølgelig giver motion dig og bedre kondition, ydeevne og styrke. Det bedste ved motion er dog, at det giver dig mere energi i hverdagen, og det gør dig generelt til et gladere menneske, som oftere er i bedre humør.