gg123

Da covid-19 begyndte at sprede sig i Danmark, kom der strakt eksperter på banen, der forklarede os alle sammen, at vi ikke bare kan styrke vores immunforsvar fra den ene dag til den anden. 

Krisen, måtte vi forstå, er så kortvarig, at du ikke kan ændre dit immunforsvar, så det har en betydning for covid-19. 

Det må siges at være forkert. Vi kan faktisk godt styrke vores immunforsvar. Det handler om de lange træk om et grundlæggende sundt liv. Det kan du sagtens opretholde. 

Sygdom

Bruger du tiden rigtigt? 

Når vi alle sammen befinder os i isolation, nogen i større grad end andre, så kan vi udnytte muligheden. Vi kan styrke vores immunforsvar. 

Vær en aktiv del i at ændre dine vaner, din kost og din motion, så du får et styrket immunforsvar. Det er sandt, at du ikke kan ændre det, fra den ene dag til den anden, men hvorfor også tænke så kortsigtet. 

Det ser ud til, at vi skal leve med covid-19 lang tid endnu, på en eller anden måde. Så gør dig selv den tjeneste at holde dig selv aktiv og med en god kostplan, så du styrker dit immunforsvar på lang sigt. 

En sund kost og motion, at kvitte smøger og for meget alkohol er ikke bare faktorer, der styrker dit immunforsvar. Det er også med til at styrke din trivsel i en lidt mørk tid. 

Det hjælper på humøret at holde sig fra alkohol og fed mad, når du sidder derhjemme. Det giver mere energi og lyst til projekter, du ikke lige kan gå i gang med normalt. 

Synes du bare, at krisen er forfærdelig og har svært ved at finde ro i isolationen, så drop at forbedre og styrke dig selv. Måske er krisen bare en krise for dig, måske behøver du ikke komme styrket igennem den. 

Løber

Lægen dur til andet end corona

Ved siden af dit ny styrkede immunforsvar, skal du huske også at holde din sundhed ved lige på flere planer. 

Du skal fx tjekke op på symptomer på hudkræft, hvis du er tvivl, om det kunne være dig, der er så uheldig at bære sygdommen. 

Jo hurtigere du finder tegn på, at du er syg, jo hurtigere kan du komme over det. 

Og så er det utrolig vigtigt at huske, at de andre sygdomme ikke holder fri, selvom covid-19 har taget vores liv, samtale og medier med så megen magt, at vi ikke kan tænke på andet. 

De andre sygdomme holder ikke fri – husk det.