gg123

Den rette kost kan være med til at optimere ens løbeture. Der er mange faktorer, der gælder, når man jagter den perfekte løbetur. Blandt andet hvad man spiser inden. For mange handler det om at finde den rette mængde af mad, da man hverken vil være for fuld eller tom af mad.

Der er dog også specifikke typer af mad, men bør gå efter. Slutteligt skal man også tænke over både tempo og tid, inden man fylder maven godt op. Naturligvis kræver en længere løbetur mere mad end en kort.

Dette er godt at spise inden din løbetur

Du kender garanteret følelsen af at løbe med alt for meget mad i maven. Det kan være meget forstyrrende for ens løbekvalitet. Derfor bør du ikke spise noget en hel time inden, du skal ud og lufte stængerne.

appelsinjuice

Er du typen, der elsker at løbe lige fra morgenstunden af, så hold maden let. En banan, en grove bolle med noget let pålæg og så burde du være klar. Det handler dog altsammen om personlig præference. For nogle kan det være alt for meget inden en løbetur, for andre er det måske alt for lidt. Det er dog en rigtig god idé at få godt med kulhydrater inden løbeturen, så du har noget af brænde af. En skål med havregryn eller havregrød kan også være en rigtig fin idé.

Skal du løbe et længere løb såsom 10km, halvmaraton eller måske et helt maraton, så er det godt at få fyldt depoterne op dagen før. Dette princip kan du dog også bruge i dit hverdagsløb. Det passer især rigtig godt til morgenløberen, der ikke vil have proppet maven for meget.

Det er dog ikke kun maden, der er essentiel for den gode løbetur. Husk også at drik rigeligt med vand.

Start på en frisk med en juicekur

Uanset om du vil starte på en juicekur for at detoxe eller trænger til en god måde at starte det nye år på, så er der et par vigtige ting at vide om den eftertragtede kur. Det er en god idé at gøre dette som en kur, men udelukkende juice vil altså ikke kunne være din primære kost i længere tid. Det anbefales at tage en juicekur på 3 eller 14 dage. Nogle gør det også helt op til en måned, men det behøves slet ikke.

Det smarte ved juicekur er også, at du kan tilpasse den til lige netop dit behov. Måske ønsker du kun en halv kur? Du kan sagtens erstatte din morgenmad med en juice, og blot spise som du ville ellers resten af dagen. For bedst effekt anbefales der, at du tager en fuld juicekur.

Hvordan hjælper en juicekur på mit løb?

Er du gået meget i stå med dit løb på det seneste? Eller måske savner du, der sker noget med din træning. En juicekur vil give dig denne friske start og helt sikkert hjælpe dig med at finde glæden ved træning igen. Mange bruger det som en måde at starte forfra på og komme på rette spor med at spise sundt. Dét hjælper altid at have en god kost, når man vil være en glad løber, men at tage en juicekur kan også være et wake up call til resten af kroppen. Det er værd at prøve, men helt sikkert ikke noget for alle.

Ønsker du at starte på en juicekur, så skaf dig en juicer af rigtig god kvalitet. Det vil bestemt kunne smages i juicen. Led også gerne efter mange opskrifter. Det er nemlig ikke alle juice, der smager lige godt. Find den juice, der passer til lige præcis dig.