gg123

De fleste mennesker, som løber i deres fritid, kender til det problem, at man ikke kan løbe den samme rute for mange gange, førend at det bliver kedeligt. Variation i ens løberuter er nødvendigt, men når nu man skal til at finde en ny rute, hvorfor så ikke opleve noget helt nyt? 

Rundt om i verden findes der en lang række fantastiske løbeoplevelser, som enhver løbeentusiast bare vil elske at deltage i. Læs med herunder og find inspiration til din næste løberejse.
Hvis du dog mangler pengene til at rejse og leder efter de bedste lånemuligheder, så kan du finde en forbrugslån oversigt her.  

Maraton-løber

Göteborgsvarvet i Sverige 

Göteborgsvarvet er det største halvmaraton i hele verden, hvis man måler ud fra antallet af løbere, som deltager i løbet. Det er dermed en kæmpe begivenhed, som uden tvivl vil skabe uforglemmelige løbe-minder for alle de deltagende. Løbet blev afholdt for første gang i 1980, og ruten går igennem Göteborgs smukke gader. 

City-Pier-City

Dette løb er endnu et halvmaraton, men dette finder sted i den hollandske by Haag. Her løber ca. 20.000 mennesker med hvert år – ofte i et forsøg på at slå deres egen tidsrekord. Ruten er nemlig en af de fladeste ruter i verden, og der er dermed rig mulighed for at give den gas, og se hvor hurtigt man kan løbe turen. City-Pier-City halvmaraton er desuden kåret til det bedste halvmaratonløb i Europa.  

Elefanter

Tenzing Hillary Everest Marathon 

Hvis man er klar på at rejse længere, så er Tenzing Hillary Everest Marathon i Nepal en must-oplevelse for alle ambitiøse løbere; dette er nemlig et maratonløb på verdens tag. Løbet starter ved basecamp, og ruten passere både buddhistiske klostre og sherpahovedstaden Namche Bazar, førend at ruten når sin maks. højde på 5545 m; en højde som kan tage pusten fra de fleste. 

Big Five Marathon 

Dette maraton finder sted i Afrika – mere specifikt i Sydafrika. Dette løb er en safari, hvor firhjulstrækkeren er skiftet ud med løbesko. Ruten går igennem Entabeni-vildtreservat i Limpopoprovinsen, og man har dermed chancen for at se ”the big five”; løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. På trods af at løbet afholdes om vinteren, så bør man være klar på den ekstreme varme, som er på Afrikas savanne. Husk derfor masser af vand.