gg123

Er du træt af de dumme deller? Eller vil du bare gerne stå lidt ekstra skarpt til den næste bikinisæson? Så kæmper du sikkert for at opnå et vægttab.
Mange mennesker bruger energi, tid og penge på at tabe sig. De puster og pruster på romaskiner og løbebånd og spiser broccoli hver eneste aften – men de opnår ikke de ønskede resultater. Én hyppig grund til det er, at de brænder ud. De taber nogle kilo hurtigt, men de kan ikke holde fast. 

Herunder kan du læse om, hvordan du taber dig, men vigtigst af alt kan du blive klogere på, hvordan du vedholder din sunde livsstil.

håndvægte

Sådan Taber du dig

Hvis du gerne vil tabe dig, skal du ’bare’ indtage mindre, end du forbrænder. Det lyder vildt simpelt, der ligger dog en kompleks formel bag den simple forklaring.

Kort fortalt er der to ting, du kan gøre for at opnå et kalorieunderskud: 

 1. Skru op for din forbrænding
 2. Skru ned for dit indtag 

Inden du kan tage de to metoder i brug, skal du finde ud af, hvad dit ligevægtsindtag er. Her er et eksempel:

 • Navn: Sara
 • Køn: Kvinde
 • Alder: 25 år
 • Vægt: 75 kilo
 • Højde: 170 centimer
 • Aktivitetsniveau: Let træning 1-3 dage om ugen

Saras ligevægtsindtag er 2187 kalorier om dagen. Det vil sige, at hvis hun forsætter med sit aktivitetsniveau, vil hun skulle indtage mindre end 2187 kalorier om dagen for at opnå et vægttab. Hvis Sara ønsker et gradvist vægttab, der er sundt for kroppen og kan vedligeholdelses, bør hun indtage mellem 1859 og 1968 kalorier om dagen.
Hvis hun skruer op for sit aktivitetsniveau og sveder lidt ekstra på romaskiner og crosstrainere, vil hun kunne indtage flere kalorier.

Kalorieindtag: Sådan indtager du den rette mængde

Det er svært at tælle kalorier – og det er ikke noget for alle. Vi råder dig til at planlægge din kost ud fra sunde og varierede valg. Herudover bør du orientere dig om kalorieindholdet i de madvarer, du indtager oftest.
Hvis du ikke ønsker at tælle hver eneste kalorie, bør du i stedet være ekstra opmærksom på din udvikling. På den måde kan du hurtigt finde ud af, om du indtager for lidt eller for meget.

Forbrænding: Romaskiner er effektive 

Hvis du vil øge din forbrænding, er romaskiner et fantastisk værktøj. Med en romaskine i hjemmet kan du lave intensive træninger, der forbrænder mange kalorier. Én af de største fordele ved at have romaskiner derhjemme er, at du kan klare træningen hurtigt, så du kan bruge din tid på sjovere ting. 

muskelmasse

Om præcision, vedholdende og fleksibilitet

Hvis du vil tabe dig og omlægge din livsstil, hjælper det ikke noget, at du presser dig selv så hårdt, at du kun kan holde vægten nede i et par uger. Det handler om at finde en balance mellem: 

 • Præcision 
 • Vedholdenhed
 • Fleksibilitet

Hvis du skal træne på en helt præcis måde, spise på en helt præcis måde og restituere på en helt præcis måde, vil din fleksibilitet være meget lav – og så vil din vedholdende være tilsvarende lav.
Hvis du derimod finder et præcisionsniveau, der er passende, vil du opleve en højere fleksibilitet (og glæde) og derved vil din vedholdenhed være større.